Alcadrain е основана през 1998 г. като семейна чешка компания, наречена Alcaplast. През 2022 г. смени името си при създаването на Alca Group. Най- големият производител на санитарен фаянс в Централна и Източна Европа, произвеждащ повече от 1000 санитарни изделия на площ от над 110 000 м2 - клапани, сифони, WC системи, душ канали, подови канали, тоалетни седалки и други продукти.

Alcadrain o společnosti

Alcadrain се разраства бързо, което се дължи главно на високото качество и топ дизайн на продуктите на премиум марката Alca, които компанията проектира сама и е спечелила редица награди като Red Dot Award 2014 за FLAT flush plates и iF Design Award 2018 за безконтактни бутони NIGHT LIGHT.

Alcadrain o společnosti

За пети пореден път компанията защити позицията си сред 100-те най-успешни чешки компании в чешкия топ 100, а през 2019 г. собствениците на компанията - Радка Прокопова и Франтишек Фабичович - спечелиха престижната награда на EY Предприемач на годината 2018 в Чехия.

Alcadrain o společnosti

Продуктите Alcadrain се използват както в нови сгради, така и по време на ремонт. Техническите експерти от Alcadrain поставят акцент върху надеждността и безупречността на всички продукти. Качеството на всички продукти се тества преди да напуснат завода в Брецлав.

Alcadrain o společnosti

Alcadrain е част от Alca Group заедно с две други компании - Alcapipe, най-големият чешки производител на тръбопроводни системи, известен преди като FV Plast, и Alcafix, която произвежда модулни системни профили за изграждане и обновяване на бани и тоалетни.

Alcadrain o společnosti

Създаването на продукти, които работят надеждно, отговарят на изискванията на клиентите и подобряват качеството на живот е мисията на Alca Group.

Видео за компанията