Получихме страхотни нови от Берлин в Понеделник, 29 Април 2024 г. iF Design Award, една от най-престижните награди за дизайн, беше връчена на Alca на церемония в берлинския Friedrichstadt-Palast.

Успехи в родината и чужбина

Наградата беше връчена за бутони Linka и Dot.Dot. Това вече е втората награда за тези бутони през годината - първата беше националното състезание на Чехия - Grand Design, където спечелиха трето място в категорията „Производител на годината“. „Получаването на iF Design Award е важен крайъгълен камък за Alca, който подчертава нейната позиция на лидер в областта на дизайна и иновациите в света на санитарните технологии. Това не е първата награда, която печелим за бутоните за структура, но е най-важната досега“, коментира мениджърът на маркетинговия отдел Stanislav Pluháček, който прие наградата в Берлин.

Успехи в родината и чужбина

Любов от първо докосване

Бутоните Linka и Dot.Dot впечатлиха журито с елегантен минималистичен дизайн, надеждна функционалност и висококачествена обработка на материала. Отличават се с нежното заобляне на корпуса и приятната материя, което ги прави естетичен и интересен за потребителя продукт. Сериите Linka и Dot.Dot се предлагат в различни цветови варианти, така че идеално се вписват във всеки интериор. Това е втора победа в iF Design Award за Alca. За първи път успяхме през 2018 г., когато отбелязахме в състезанието с бутоните NIGHT LIGHT.

Любов от първо докосване

Най-старата конкуренция в бранша

iF Design Award е престижен международен конкурс, който признава продуктовия дизайн в много области. Създаден е през 1953 г. и е един от най-старите и уважавани конкурси за дизайн в света.

Всяка година в състезанието участват хиляди дизайнери и компании от десетки страни по света. Така Alca блести до компании като Microsoft, Adidas и Škoda Auto.

Най-старата конкуренция в бранша