Дизайнери от цял свят се събраха за една вечер в Aalto Theater в Есен, Германия и ние бяхме сред тях. Щастливи сме да съобщим, че Alca стана гордият победител в Red Dot 2024!

Технологията и дизайнът вървят ръка за ръка

По време на гала вечерта бяха наградени серията бутони Linka и Dot.Dot. Тези бутони за структури за вграждане са създадени през 2023 г. в сътрудничество с известния чешки дизайнер Lucie Koldová, която подпечата колекцията с оригиналност и минимализъм. Бутоните се характеризират с меки, но строги линии и прецизна обработка. Не остават по-назад обаче техните функции на работа, които гарантират перфектен комфорт при ежедневна употреба. Цялата колекция е създадена от отделът за развитие на Alca , управлявана от Tomáš Krist, който дойде в Есен, за да вземе наградата лично. Когато човек получи награда за работата, която е допринесъл, това е удовлетворение. Сътрудничеството с дизайнери винаги е интересно и предизвикателно за нас като техници. Журито на Red Dot ясно ни каза, че сме се справили с това предизвикателство , не крие ентусиазма си Tomáš Krist.

Технологията и дизайнът вървят ръка за ръка

Печеливша награда за Alca

Red Dot 2024 е третата поред награда за дизайн, но най-важната, която печелят колекциите Linka и Dot.Dot. Това е най-известният конкурс за дизайн в света. Конкурсът е основан през 1955 г. в Есен, Германия. Компаниите и дизайнерите могат да се състезават в три категории, Alca се отбеляза в категорията Продуктов дизайн. Спечелването на тази награда беше предшествано от успехи в състезанията iF Design Award и Czech Grand Design 2024. Наградата Red Dot Design Award допълва тази поредица от успешни постижения.

Печеливша награда за Alca

Вижте атмосферата на гала вечерта: